CERTIFICAT DE INFORMARE URBANISM

Ai nevoie de un certificat de urbanism de informare online? Doresti sa construiesti o casa sau o hala metalica si cauti informatii de la primaria din zona terenului? Aici pe Arhiplan.ro este foarte simplu. Te ajutam sa obtii certificatul de urbanism pentru informare, proiectul de constructie si avizele necesare.

Certificat de urbanism de informare

Ce este un certificat de urbanism pentru informare si cum il obtii in procedura standard?

Un certificat de urbanism de informare este un document eliberat de autoritățile locale care furnizează informații despre regulile urbanistice aplicabile unui teren sau unei construcții într-o anumită zonă. Acest certificat este adesea necesar în etapele inițiale ale unui proiect de construcție sau dezvoltare pentru a oferi părților interesate informații cu privire la posibilitățile de construcție, restricțiile, utilizările permise ale terenului și altele.

Pentru a obține un certificat de urbanism de informare, procedura poate varia în funcție de țară și jurisdicție. În general, acest proces implică următorii pași:

 1. Contactarea autorităților locale: În primul rând, va trebui să contactați autoritatea locală responsabilă de emiterea certificatelor de urbanism în zona în care se află terenul sau construcția.
 2. Completați cererea: Vi se va cere să completați o cerere specifică pentru certificatul de urbanism. Aceasta poate fi disponibilă pe site-ul autorității locale sau vă poate fi furnizată la biroul lor.
 3. Documentație necesară: Însoțiți cererea cu documentația necesară, care poate include planuri ale proiectului, descrierea detaliată a intențiilor dvs., hărți ale zonei și alte informații relevante.
 4. Plata taxei: De obicei, există o taxă asociată cu procesul de obținere a certificatului de urbanism. Asigurați-vă că sunteți informat cu privire la costurile implicate și modalitățile de plată acceptate.

În ceea ce privește obținerea unui certificat de urbanism de informare online, disponibilitatea acestui serviciu poate depinde de infrastructura digitală a autorităților locale din țara dvs. În multe cazuri, autoritățile locale pot oferi informații online cu privire la procedura de obținere a certificatului și pot permite depunerea electronică a cererii. Este important să verificați site-ul web al autorităților locale sau să contactați direct biroul lor pentru a obține informații specifice și a afla dacă acest serviciu este disponibil online.

Obtine un certificat de informare de urbanism online de la primaria de care apartine terenul prin Ahiplan.ro

Obtinerea unui certificat de informare de urbanism online de la primarie nu este la indemana oricui. Pentru asta, sunt necesare mai multe documente sau desene de informare. Biroul nostru de arhitectura si proiectare le poate obtine direct online fara sa va mai deplasati.

Aiud
Alba Iulia
Blaj
Sebeș
Abrud
Baia de Arieș
Cugir
Câmpeni
Ocna Mureș
Teiuș
Zlatna

Arad
Chișineu-Criș
Curtici
Ineu
Lipova
Nădlac
Pecica
Pâncota
Sebiș
Sântana

Curtea de Argeș
Câmpulung
Pitești
Costești
Mioveni
Topoloveni
Ștefănești

Bacău
Moinești
Onești
Buhuși
Comănești
Dărmănești
Slănic-Moldova
Târgu Ocna

Beiuș
Marghita
Oradea
Salonta
Aleșd
Nucet
Săcueni
Valea lui Mihai
Vașcău
Ștei

Bistrița
Beclean
Năsăud
Sângeorz-Băi

Botoșani
Dorohoi
Bucecea
Darabani
Flămânzi
Săveni
Ștefănești

Brașov
Codlea
Făgăraș
Săcele
Ghimbav
Predeal
Rupea
Râșnov
Victoria
Zărnești

Brăila
Făurei
Ianca
Însurăței

Sector 1
Sector 2
Sector 3
Sector 4
Sector 5
Sector 6

Buzău
Râmnicu Sărat
Nehoiu
Pogoanele
Pătârlagele

Caransebeș
Reșița
Anina
Bocșa
Băile Herculane
Moldova Nouă
Oravița oraș
Oțelu Roșu

Călărași
Oltenița
Budești
Fundulea
Lehliu Gară

Cluj-Napoca
Câmpia Turzii
Dej
Gherla
Turda
Huedin

Constanța
Mangalia
Medgidia
Cernavodă
Eforie
Hârșova
Murfatlar
Negru Vodă
Năvodari
Ovidiu
Techirghiol

Sfântu Gheorghe
Târgu Secuiesc
Baraolt
Covasna
Întorsura Buzăului

Moreni
Târgoviște
Fieni
Găești
Pucioasa
Răcari
Titu

Băilești
Calafat
Craiova
Bechet
Dăbuleni
Filiași
Segarcea

Galați
Tecuci
Berești
Târgu Bujor

Giurgiu
Bolintin-Vale
Mihăilești

Motru
Târgu Jiu
Bumbești-Jiu
Novaci
Rovinari
Tismana
Turceni
Târgu Cărbunești
Țicleni

Gheorgheni
Miercurea Ciuc
Odorheiu Secuiesc
Toplița municipiu
Borsec
Băile Tușnad
Bălan
Cristuru Secuiesc
Vlăhița

Brad
Deva
Hunedoara
Lupeni
Orăștie
Petroșani
Vulcan
Aninoasa
Călan
Geoagiu
Hațeg
Petrila
Simeria
Uricani

Fetești
Slobozia
Urziceni
Amara
Căzănești
Fierbinți-Târg
Țăndărei

Iași
Pașcani
Hârlău
Podu Iloaiei
Târgu Frumos

Bragadiru
Buftea
Chitila
Măgurele
Otopeni
Pantelimon
Popești-Leordeni
Voluntari

Baia Mare
Sighetu Marmației
Baia Sprie
Borșa
Cavnic
Dragomirești
Seini
Săliștea de Sus
Târgu Lăpuș
Tăuții-Măgherăuș
Ulmeni
Vișeu de Sus
Șomcuta Mare

Drobeta-Turnu Severin
Orșova
Baia de Aramă
Strehaia
Vânju Mare

Reghin
Sighișoara
Târgu Mureș
Târnăveni
Iernut
Luduș
Miercurea Nirajului
Sovata
Sângeorgiu de Pădure
Sărmașu
Ungheni

Piatra Neamț
Roman
Bicaz
Roznov
Târgu Neamț

Caracal
Slatina
Balș
Corabia
Drăgăneti-Olt
Piatra-Olt
Potcoava
Scornicești

Câmpina
Ploiești
Azuga
Boldești-Scăeni
Breaza
Bușteni
Băicoi
Comarnic
Mizil
Plopeni
Sinaia
Slănic
Urlați
Vălenii de Munte

Carei
Satu Mare
Ardud
Livada
Negrești-Oaș
Tășnad

Zalău
Cehu Silvaniei
Jibou
Șimleu Silvaniei

Mediaș
Sibiu
Agnita
Avrig
Cisnădie
Copșa Mică
Dumbrăveni
Miercurea Sibiului
Ocna Sibiului
Săliște
Tălmaciu

Câmpulung Moldovenesc
Fălticeni
Rădăuți
Suceava
Vatra Dornei
Broșteni
Cajvana
Dolhasca
Frasin
Gura Humorului
Liteni
Milișăuți
Salcea
Siret
Solca
Vicovu de Sus

Alexandria
Roșiorii de Vede
Turnu Măgurele
Videle
Zimnicea

Lugoj
Timișoara
Buziaș
Ciacova
Deta
Făget
Gătaia
Jimbolia
Recaș
Sânnicolau Mare

Tulcea
Babadag
Isaccea
Măcin
Sulina

Bârlad
Huși
Vaslui
Murgeni
Negrești

Drăgășani
Râmnicu Vâlcea
Berbești
Brezoi
Băbeni
Băile Govora
Băile Olănești
Bălcești
Călimănești
Horezu
Ocnele Mari

Adjud
Focsani
Mărășești
Odobești
Panciu

Ce rol are un certificat de urbanism pentru proiectul tau de constructie sau renovare a unei case sau cladiri

În Romania, certificatele de urbanism sunt documente furnizate de primarii care vor permite funcționarului solicitant să fie informat cu privire la constrângerile de urbanism care influențează proiectul sau să stabilească aceste constrângeri pentru un an și jumătate sau mai mult.

Certificatele de urbanism au o istorie marcată de numeroase modificări succesive. Într-adevăr, a devenit evident foarte devreme că proprietarii și constructorii trebuiau să dispună de informații fiabile cu privire la servituțile care ar putea limita exercitarea dreptului de a construi pe teren. 

Un certificat de urbanism este un document emis de autoritățile locale, care oferă informații și orientări preliminare cu privire la reglementările urbanistice și posibilitățile de construcție pentru un anumit teren sau proprietate. Acest certificat nu este o autorizație de construire în sine, ci oferă informații generale privind posibilitatea de dezvoltare a proiectului tău.

Iată câteva aspecte importante legate de un certificat de urbanism:

 1. Reglementări Urbanistice: Certificatul de urbanism furnizează informații cu privire la reglementările urbanistice aplicabile zonei în care se dorește construcția sau renovarea. Acesta poate include restricții privind înălțimea clădirilor, destinația terenului, gradul de ocupare a solului, și altele.
 2. Posibilități de Construcție: Certificatul indică dacă există posibilități de construcție pe terenul respectiv și în ce măsură. Poate oferi informații despre numărul maxim de etaje permise, suprafața maximă construibilă, și altele.
 3. Alte Aspecte Juridice: Certificatul poate include și informații cu privire la alte aspecte legale sau administrative relevante, cum ar fi existența unor servituti sau restricții specifice legate de proprietate.
 4. Consultarea Preliminară a Autorităților: Obținerea unui certificat de urbanism implică de obicei consultarea preliminară a autorităților locale, ceea ce poate ajuta la evitarea unor neclarități ulterioare și a posibilelor probleme.
 5. Validitate Limitată: Certificatul de urbanism are o valabilitate limitată și poate fi folosit pentru a începe procesul de planificare și obținere a altor autorizații necesare, cum ar fi autorizația de construire.

Este important să ții cont că un certificat de urbanism nu înlocuiește autorizația de construire și nu oferă dreptul de a începe efectiv construcția. Este un instrument util pentru a evalua viabilitatea proiectului tău și pentru a te asigura că acesta se încadrează în reglementările locale. Este recomandat să consulți autoritățile locale sau un specialist în domeniul urbanismului pentru a obține informații precise și actualizate legate de proiectul tău specific.

Cum obtinem un certificat de urbanism de informare online fara sa ne mai deplasam la primarie?

Procedurile pentru obținerea unui certificat de urbanism pot varia în funcție de judet, regiune și autoritatea locală. În multe cazuri, autoritățile locale oferă acum posibilitatea depunerii cererilor online, facilitând procesul pentru solicitanți. 

Pentru a obține un certificat de urbanism online, urmați acești pași generali:

 1. Accesați Site-ul Autorității Locale sau Arhiplan.ro: Verificați site-ul web al autorității locale responsabile pentru urbanism în zona în care se află proprietatea dvs. Multe primării sau administrații locale oferă informații detaliate și servicii online pentru urbanism.
 2. Identificați Secțiunea Urbanism: Căutați o secțiune specifică dedicată urbanismului, autorizațiilor de construire sau certificatelor de urbanism pe site-ul autorității locale.
 3. Accesați Platforma Online: Dacă există o platformă online dedicată precum Arhiplan.ro, accesați-o și urmați instrucțiunile pentru depunerea cererii online. Aceasta poate implica completarea unui formular electronic și atașarea documentelor necesare.
 4. Creați un Cont: Unele sisteme online pot necesita crearea unui cont de utilizator înainte de a putea depune o cerere. Asigurați-vă că vă înregistrați și furnizați toate informațiile necesare.
 5. Completați Formularul: Completeazăți cu atenție toate informațiile necesare în formularul online. Acesta poate include detalii despre proprietate, tipul de construcție sau renovare planificat, și alte informații relevante.
 6. Atașați Documentele Necesare: Adăugați documentele solicitate, cum ar fi planuri, schițe sau orice alt document necesar pentru evaluarea proiectului.
 7. Plătiți Taxa: În unele cazuri, poate fi necesară o taxă pentru obținerea certificatului de urbanism. Asigurați-vă că faceți plata online, conform instrucțiunilor furnizate.
 8. Urmăriți Starea Cererii: Dacă platforma online oferă opțiunea de a urmări starea cererii, verificați periodic pentru a afla dacă există comentarii, întrebări sau dacă certificatul este gata pentru ridicare.

Este important să verificați cerințele specifice ale autorității locale înainte de a depune cererea online, deoarece procedurile pot varia. Dacă întâmpinați dificultăți sau aveți întrebări, puteți să contactați direct biroul de urbanism al autorității locale sau să solicitați asistență online.

Certificat de urbanism online